26 Σεπ 2011

Ιστορίες στο σχολείο με σούπερ διδάγματα

Όταν πήγαινα γυμνάσιο η καθηγήτρια του βλαμμένου μαθήματος Οικιακή Οικονομία προσπαθούσε να μας πείσει πόσο απαραίτητο και νόστιμο είναι το αλάτι στη διατροφή μας. Μας είπε λοιπόν μια ιστορία την οποία δε θυμάμαι με λεπτομέρεια για αυτό θα χρησιμοποιήσω δικές μου φράσεις που χώνουν.

Δυο φορές και δυο καιρούς ήτανε ένας βασιλιάς που ζούσε ευτυχισμένος με τις τρεις κόρες του. Μία μέρα του καύλωσε και αποφάσισε να ρωτήσει τις κόρες του πόσο πολύ τον αγαπούν. Μαζεύτηκε λοιπόν η οικογένεια, η μαμά έλειπε. Δε θυμάμαι γιατί, δεν μας το είπε, μάλλον τον είχε παρατήσει και έπαιρνε διατροφή.  Ρωτάει ο μπαμπάς την πρώτη κόρη:


-Πόσο πολύ μ'αγαπάς;
-Σ'αγαπώ σαν τον αέρα που αναπνέω!


Καρδάμωσε ο βασιλιάς. Ρωτά και την άλλη του την κόρη


-Εσύ καλέ πόσο μ'αγαπάς;
-Σ'αγαπώ σαν το νερό που πίνω!


Τρελά κέφια ο βασιλιάς. Ρωτάει και την τελευταία:


-Εσύ; Πόσο μ'αγαπάς;
- Σ'αγαπώ σαν το αλάτι!


Τα πήρε ο βασιλιάς. Σαν το αλάτι μωρή; Τώρα θα δεις. Και εξορίζει τη μικρή πριγκίπισσα από το κάστρο του. Η μικρή πριγκίπισσα απ'ότι φαίνεται ήταν μεγάλο τσουλί γιατί κατάφερε και από εκεί που ήταν στο δρόμο βρέθηκε να είναι παντρεμένη με έναν πρίγκηπα-μοντέλο. Χρόνια μετά τον εξορισμό της και αφού είχε ήδη παντρευτεί το μοντέλο, ο πρίγκηπας καλεί τον βασιλιά της γειτονικής χώρας για φαί και φραπέ. Έτυχε ο συγκεκριμένος βασιλιάς να είναι και ο μπαμπάς της τσουλίτσας. Έρχεται λοιπόν στο παλάτι και η πριγκίπισσα του σερβίρει το φαγητό χωρίς αλάτι. Ο βασιλιάς το τρώει και το φτύνει κατευθείαν (ε από την αρχή φαινότανε μαλάκας ο άνθρωπος) λέγοντας "Τι είναι αυτή η αηδεία; Ανάλατο είναι; Δεν μπορώ χωρίς αλάτι!" και τότε η πριγκίπισσα του αποκαλύπτει πως είναι η κόρη του και πως είναι τόσο σημαντικός για αυτήν όσο το αλάτι για το φαγητό.


Το ηθικό δίδαγμα, κατα την καθηγήτρια, ήταν πόσο σημαντικό είναι το αλάτι. Το ηθικό δίδαγμα που κατάλαβα εγώ είναι πως αν πεις στον μπαμπα σου πως δεν τον αγαπάς η αν ο ίδιος σε παρεξηγήσει και νομίσει πως δεν τον αγαπάς τότε καλά θα κάνει να σε διώξει, σκατόπαιδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: